Waarom het wiel opnieuw uitvinden?

Mijn Tools om een website te maken die geld verdient

Hier vind je de hulpmiddelen die ik van harte aanbeveel voor het maken van een website die geld voor je verdient. Alles wat ik hier aanbeveel heb ik uitvoerig getest (lees: door schade en schande wijs geworden) of maak ik dagelijks gebruik van. Het meeste van wat ik hier opsom is cruciaal voor het runnen van m'n bedrijf of waren het bij het opstarten ervan.  

Voordat we helemaal in deze fantastische tools duiken wil ik dat je het volgende weet: 

Sommige van onderstaande links zijn affiliate links. Dit betekend dat als je tot aanschaf overgaat, ik er een commissie over ontvang. Dit kost jou niets extra, en je support mij er mee, waarvoor veel dank.


Wordpress (gratis)

Website management systeem

Ik bouwde mijn eerste website op basis van Wordpress en doe dat nu nog steeds - ik heb er nooit spijt van gehad. Wat Wordpress zo goed maakt is dat het niet alleen gratis en 'open source' is, het is ook het meest gebruikte en meest ondersteunde website management systeem ter wereld. Door gebruik te maken van themes en plugins, kan je je Wordpress website helemaal aanpassen aan jouw wensen. En het belangrijkste: Met Wordpress geïnstalleerd op jouw hosting account heb je volledige controle en ben je volledig eigenaar van je website en alles wat er op staat. 

Neostrada

Nederlandse website hosting

Neostrada is mijn nummer 1 aanbeveling voor Nederlandse webhosting omdat het schaalbaar is en betaalbaar. Het is niet de goedkoopste oplossing maar het kost je ook geen rib uit je lijf en ze behandelen je niet als een nummer. Als je met Neostrada in zee gaat kan je een razendsnelle website verwachten, maar ook uitstekende klantenservice in het Nederlands, gratis SSL en goede beveiliging zoals gratis automatische back-ups. Lees hier mijn review.

Thrive Themes

Marketing themes & plugins 

Thrive Themes is simpelweg ge-wel-dig. Als je hun pakket met de Theme Builder en conversie geoptimaliseerde plugins aanschaft hoef je amper nog naar andere plugins om te kijken. Dit heeft als grote voordeel dat alle plugins supergoed samenwerken en je website geen houtje-touwtje werk wordt. Mijn aanbeveling is dan ook om het hele pakket aan te schaffen en niet een enkele plugin. Dit kost je €19,- per maand voor 25 websites (!), je hebt andere prijzige software niet meer nodig én je hebt een klantenservice waar je U tegen zegt. Zeg maar goodbye tegen dure websitebouwers en Wordpress specialisten - die vaak niets van verkopen snappen. Lees hier mijn review.  

ActiveCampaign logo
ActiveCampaign

E-mailmarketing tool

Het mooie van ActiveCampaign is dat het gebruikerspaneel in het Nederlands is, en dat je het zo ingewikkeld kan maken als je zelf wilt. Je kan bijvoorbeeld complete als/dan workflows zelf ontwerpen en als je er niet uitkomt is er een 24/7 chatfunctie voor support (wel in het Engels). Daarnaast is er een diepgaande integratie met de plugins van Thive Themes waardoor je automatisering van e-mailmarketing én online marketing naar een next level kan laten gaan. Zelf maak ik gebruik van ActiveCampaign na verschillende andere e-mailmarketing providers te hebben gehad.

SendOwl

Online shopping tool + Affiliate programma

Om de betaling en levering van je online cursus te automatiseren, heb je een online shopping tool nodig. Dit is vaak een heikel punt, aangezien veel dure(!) afreken-software problemen geven als het gaat om samenwerken met Wordpress websites. Dit kan een enorme puzzel zijn en een never-ending-story. SendOwl is er speciaal voor digitale producten en Thrive Themes heeft een diepe integratie met hen gemaakt. Dit werkt perfect samen en is makkelijk zelf in te stellen (geen programmeur nodig). Daar komt bij dat SendOwl erg betaalbaar is én automatisch een simpel affiliate programma voor je producten maakt.

Google Analytics (gratis)

Analyse en meting van websitebezoekers

Google Analytics is niet de meest overzichtelijke tool om inzicht te krijgen wat er op je website gebeurd. Je kan er zo veel bruikbare én nutteloze informatie in vinden dat het misschien wat te veel van het goede is. Ook kan het aardig wat tijd kosten voordat je doorhebt hoe je er van kan profiteren. Toch is het wereldwijd de meest gebruikte en meest ondersteunde en geïntegreerde analytics tool welke je gratis kan gebruiken. Ook al ben je er niet direct helemaal weg van, gebruik het vanaf het allereerste begin van je website (en anders z.s.m.). Bedank me later maar.

Ubersuggest (gratis)

Zoekwoorden onderzoek tool

Ubersuggest is een tool waarmee je zoekwoorden onderzoek kan doen. Ik heb een paar jaren honderden euro's per jaar betaald voor een andere tool, en in de tussentijd is Ubersuggest beter geworden dan die betaalde tool, maar dan gratis. Je kan makkelijk zien hoeveel er gezocht wordt op een bepaald zoekwoord en ook zie je welke websites er hoog scoren voor dat zoekwoord. Daarnaast heb je nog andere handige functies, zoals gerelateerde zoekwoorden met hun zoekvolume en kan je je eigen rankings volgen.

Dropbox (gratis) 

Online opslaan van bestanden

Als 'in de cloud werken' je helemaal te gek lijkt, dan kan dit eenvoudig, veilig en gratis met Dropbox. Wat je doet is een mapje op je computer aanmaken die met deze service is gekoppeld en vervolgens kan je daar allerlei soorten documenten in opslaan, zoals bijvoorbeeld een back-up. Het lijkt dan net alsof ze op je computer staan, maar in werkelijkheid staan ze in de cloud. Je kan daardoor bijvoorbeeld ook andere mensen toegang geven tot bepaalde sub-mappen om makkelijk samen te werken aan dezelfde bestanden. Je krijgt gratis 2 GB opslagruimte.  

Waarom het 'hulpmiddelen' worden genoemd

durf te investeren

Wat je vaak hoort is dat mensen het allemaal maar 'duur' vinden. Ondertussen wordt er tijdens een avondje uit makkelijk €50,- uitgegeven en ook een dagje weg met de familie kost al snel meer dan €100,- Hoe kan het dan dat je niet een paar tientjes per maand over hebt voor iets wat je gaat helpen geld te verdienen? Daar komt bij dat je als ondernemer grotere investeringen moet doen dan deze hulpmiddelen kosten - wil je 'offline' iets op poten zetten. Om geld te verdienen zul je nou eenmaal tijd en geld moeten investeren. Veel succes!

>