Welkom op PHB.nl !

Wat houdt dat precies in; je eigen online cursus verkopen?

Ik ben Piet Hein Bouwkamp en ik deel mijn ervaringen met het maken en verkopen van een online cursus. Het is een fantastische manier om geld mee te verdienen, meer vrijheid te ervaren en andere mensen mee te helpen. Lees snel verder als jij dit ook wilt gaan bereiken. 

Iedereen die hiermee start begint vanaf nul (moest ik ook). Wees dus gerust, mocht je het idee hebben dat je achter loopt. Ik help je snel op weg met alles wat je moet weten. Laat me eerst ophelderen wat het in mijn ogen betekend als je een eigen online cursus verkoopt. 

Je eigen online cursus verkopen, wat betekend dat?

Zo zie ik het

Er worden veel loze beloftes gedaan als het gaat om geld verdienen met online cursussen. Dat je zonder moeite binnen korte tijd helemaal binnenloopt bijvoorbeeld. Vaak gaat het over 'uitbesteden' en een ander 'het moeilijke werk' laten doen.  

Ja, je kan er veel geld mee verdienen, maar nee, het gaat zeker niet moeiteloos.  

In mijn beleving is de beste manier om geld te verdienen met een online cursus – en dat is ook waar ik me met PHB.nl op focus – als volgt:

Je maakt je eigen online cursus, zet die op je eigen website met online cursus omgeving, en bouwt zo aan jouw merk en jouw klanten.

Het doel hiermee is dat je als persoon steeds verder ontwikkeld, steeds meer mensen helpt en steeds meer vrijheid krijgt, met je eigen onderneming.

Hoewel dit zeker niet moeiteloos gaat, is in tegenstelling tot een fysiek bedrijf de drempel om dit op te zetten veel lager. Je hoeft veel minder geld te investeren, de winsten liggen veel hoger en mensen gaan je waarderen om wat je zelf hebt gemaakt. 


Wat geld verdienen met een online cursus NIET is

Broodje-aapverhalen ontkracht

Het is belangrijk dat je realistische verwachtingen hebt voordat we er helemaal induiken.

1.

Een online cursus maken en verkopen is NIET makkelijk en vergt veel en hard werk. Een doel bereiken gaat nooit vanzelf. Bij online geld verdienen is dit niet anders. Er zijn veel online marketeers die je proberen over te halen om het tegenovergestelde te geloven. Waarom? Door valse hoop te geven kunnen ze geld aan je verdienen. Maar de waarheid is: Online ondernemen is intensief. Ik ga mijn best doen om je er doorheen te loodsen en je de informatie te geven die je nodig hebt, maar je zult zelf in actie moeten komen.  

2.

Een online cursus maken en verkopen doe je NIET van de ene op de andere dag. Ik geloof niet in snel-rijk-methodes en zal ze je dan ook niet aanleren of me er mee bezig houden. Het creëren van een constante stroom bezoekers naar je cursus kan zomaar een jaar duren waarin je hard moet werken. Het kan er echter wel voor zorgen dat je na een paar jaren hard werken ervoor hebt gezorgd dat je niet tot je 67e MOET werken en je eigen plan kan trekken.

3.

Op de automatische piloot geld verdienen met een online cursus is NIET onmogelijk. Het was voor mij een droom totdat ik het zelf realiseerde. Het zorgt er voor dat ik aan mijn bedrijf kan werken wanneer ik wil, dat ik mijn leven kan indelen zoals dat voor mij het beste uitkomt en ik dus thuis bij m’n gezin kan zijn als dat nodig is. Het is mogelijk om op deze manier te leven en ik zou willen dat jij dat ook gaat ervaren.


Hoe te beginnen met het maken en verkopen van je eigen online cursus

Van theorie naar praktijk

Nu je weet wat je wel en niet kan verwachten heb je 3 opties: 

Optie 1: Je doet helemaal niets. Je leven blijft dan zoals het nu is. Als je doet wat je altijd deed, krijg je de resultaten die je altijd kreeg… Maar als je al zo ver bent gekomen met lezen en je hebt een interesse voor geld verdienen met een online cursus, dan weet ik dat dit niet jouw keuze gaat zijn. Niets doen is sowieso niet ondernemers-eigen. 

Optie 2: Je googled nog even verder voor meer info. Als je wilt, kan je nog veel (veel!) meer informatie vinden. Zowel goede als slechte info is rijkelijk verspreid over het web. Maar waarom zou je doorgaan met zoeken? Alle informatie die je nodig hebt, heb ik hier voor je verzameld. Je vind hier een gespreid bed, iemand die online cursussen 'leeft en ademt' en je aan de hand neemt door dit ruige online landschap waar verdwalen een levensgroot risico is. 

Optie 3: Je onderneemt direct actie Je kan direct starten met de gratis training Bouw Je Online Cursus Fundament die ik heb gemaakt. De cursus is speciaal voor solo-ondernemers zoals jij die willen beginnen met het verkopen van hun eigen online cursus. Je leert precies hoe je een website met cursusomgeving maakt die klaar is om mee te gaan verdienen. Je hebt nu gratis toegang en je gaat ontdekken hoe makkelijk het is om op deze manier te beginnen, in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten. 

Stel je eens voor dat je jouw website met online cursusomgeving binnen een week hebt staan. Je kan dit voor elkaar krijgen, maar alleen als je toegang krijgt tot de training – en vergeet niet dat’ie gratis is. Je hebt dus helemaal niets te verliezen.  

Klik hier om je aan te melden en krijg direct toegang tot Bouw Je Online Cursus Fundament.

LEren hoe je begint

Ben je nog een beginner in het maken en verkopen van online cursussen? Geen paniek - ik heb een gratis training voor je klaar staan waar je je DIRECT voor kan aanmelden – je hoeft dus niet te wachten. Het is een online cursus, dus je kan er gelijk mee aan de slag. 

 

Online Cursus Fundament is een 5 daagse challenge waarmee je zelf je website met online cursusomgeving neerzet. Dit is wat je gaat leren en doen:

Dag 1 - Onderwerp op Scherp

Leer hoe je jouw onderwerp voor een cursus kiest, kies een domeinnaam en zet je Wordpress website online

Dag 2 - Onzichtbare Fundering

Ontdek hoe je de achterkant van je website klaar maakt, zoals een thema, plugins en een online cursusomgeving

Dag 3 - Zichtbare Fundering

Ik laat je zien welke pagina’s je website moet hebben en hoe je jouw cursusomgeving aantrekkelijk maakt 

Dag 4 - Klanten Eerst Methode

Kom er achter hoe je zeker weet dat er mensen zitten te wachten op jouw cursus en welke pagina je daarvoor moet opzetten

Dag 5 - Klantenkring Bouwen

Ik neem met je door hoe je een e-maillijst opbouwt vanaf nul en hoe je van inschrijvers klanten maakt. 

online cursus fundament

Gratis 5-Daagse Cursus


Online Cursus Maken & Verkopen Fundament #1

Een website met cursusomgeving

Een eigen website met online cursusomgeving is het eerste fundament om zelf een online cursus te kunnen maken en verkopen.   

Natuurlijk zijn er gratis opties voor een website zoals WordPress.com of Jimdo. Ook je online cursus kan je gratis hosten en verkopen op bijvoorbeeld Sofos. Voor sommige mensen zijn dit goede oplossingen, maar ik raad dit sterk af vanwege 3 belangrijke redenen: 

1.

Je bezoekers merken direct dat je gebruik maakt van een gratis service, met bijbehorende verwachtingen (goedkoop). Zo zou mijn website pietheinbouwkamp.wordpress.com gaan heten. En bij het plaatsen van m’n online cursus op andermans platform zou het één van de honderden prijsvechters worden.

2.

Je bent veel beperkter om veranderingen aan te brengen in je verdienmodel, functionaliteiten en uiterlijk. Zo kan je in sommige gevallen niet zelf kiezen welke plugins je gebruikt, of kan je niet samenwerken met jouw favoriete marketingtools. 

3.

Als je jouw bedrijf bouwt op het platform van iemand anders, blijf je altijd afhankelijk van de veranderingen die zij wellicht doorvoeren. Mocht Wordpress.com er bijvoorbeeld morgen mee ophouden, dan ben je je complete website en dus bedrijf kwijt.

Eigenlijk komt het hier op neer; Je wilt iets maken wat helemaal van jezelf is en wat waardevol is voor jouw klanten. Je krijgt de meeste voldoening als je aan je eigen product werkt met je eigen klanten - klanten waarmee je direct contact hebt. Op deze manier is het ook veel makkelijker volhouden als het even tegenzit, je doet het dan niet meer alleen voor het geld, maar voor echte mensen. 

Ook hoef je niet naar de pijpen te dansen van partijen die directe invloed kunnen uitoefenen op de belangrijkste pijlers in je bedrijf: Je product, je marketing en je klanten. (Om hulp te krijgen bij het opzetten van je website met cursusomgeving, bekijk dan m’n gratis training Bouw Je Online Cursus Fundament zoals hierboven beschreven)

Het bedrijf dat ik gebruik en vertrouw voor mijn website en cursusomgeving

Ik gebruik al jarenlang de Wordpress thema's en plugins van Thrive Themes en vertrouw ze volledig. Ik hou van hun klantenservice en betrouwbaarheid. Ze gaan altijd net even een stapje verder en zijn pas tevreden als jij dat bent. (Voor de duidelijkheid: Ik ben een affiliate van hen, dus als je via mijn link klant wordt, krijg ik daar een vergoeding voor).  

Ik hoor van andere ondernemers (en heb dit voorheen zelf ook ervaren) hoe je wakker kan liggen van website thema's, plugins en een cursusomgeving die niet goed met elkaar samenwerken. Gelukkig heb ik daar met Thrive Themes geen last meer van. Alles werkt gewoon zoals het zou moeten, en dat geeft veel rust in m’n hoofd.  

Ik raad de producten van Thrive Themes dan ook van harte aan om voor je website te gebruiken, de prijs-kwaliteit verhouding is top. Voor €19 per maand kan je gebruik maken van alle Wordpress thema's en plugins - waaronder een eigen cursusomgeving. En dat op 25 verschillende websites. 

€19 per maand voor 25 websites

Alle Wordpress thema's en plugins - incl. cursusomgeving


Online Cursus Maken & Verkopen Fundament #2

Waardevolle artikelen Maken

Sinds ik met online geld verdienen bezig ben is het maken van waardevolle artikelen altijd de motor geweest van mijn inkomen. Ik heb het nu niet over een blog waarin je over je dagelijkse leven schrijft, maar artikelen met informatie waar mensen naar op zoek zijn. Artikelen die je bijvoorbeeld kunt uitbreiden met of baseren op zelfgemaakte video’s of podcasts.  

Waarom zijn waardevolle artikelen zo belangrijk voor het verkopen van je online cursus? Deze artikelen staan op je eigen website en zorgen er voor dat er bezoekers op je website komen. Ze zorgen er voor dat je je e-maillijst kunt gaan vullen en dat je echte fans krijgt die graag meer van je willen leren en waar je mee in contact kan komen. Dit zijn potentiele klanten die zélf hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in wat jij te bieden hebt.  

Echt waardevolle artikelen kunnen jarenlang voor je blijven werken (lees: bezoekers op je website krijgen) terwijl je er nauwelijks nog naar omkijkt – ondertussen blijf jij verder bouwen aan je bedrijf. Ook kan je deze content meer dan eens inzetten om je bedrijf mee te promoten. Daar komt bij dat het maken van artikelen iets is wat je eventueel kunt uitbesteden.  

En last but not least: Het schrijven van waardevolle artikelen is een vaardigheid waar je de rest van je leven van gaat profiteren: Je leert namelijk hoe je de aandacht trekt, vasthoudt en omzet in een vervolgactie.

Dit klinkt  misschien niet super aantrekkelijk, het is ook niet de allerhipste short-cut voor snel geld verdienen of de laatste marketing-truc. Maar het werkt wel voor de lange termijn.

Dankjewel dat je hier bent! 

Laat me weten hoe ik kan helpen

Ik doe dit allemaal omdat ik het vanuit mijn hart fantastisch vind om jou als solo-ondernemer verder te helpen (sommigen noemen dat passie).  

Daarom wil ik graag jouw verhaal horen. Ik wil weten hoe ik je verder nog kan helpen. Zodat we dit samen ervaren en doen, we allemaal kunnen leren en groeien, inclusief ikzelf.

Ik zal mijn best doen om e-mails te beantwoorden. Het maakt niet uit of je nog moet beginnen of al een oude rot in het ondernemersvak bent.

Ik ben ook maar een gewone kerel die het leuk vindt om hard en slim te werken. En met alles wat ik hier op m’n website doe wil ik het internet een betere plek maken.  

PietHeinBouwkamp

Copyright pietheinbouwkamp.nl

>