hoi, ik ben piet hein bouwkamp

Op deze website deel ik mijn ervaringen met het maken van een website die geld voor je verdient – zónder schimmige praktijken en mét het werk wat je er voor moet doen.

Waar PietHeinBouwkamp.nl voor staat

Wel

 • Skills om een website te maken die geld verdient
 • Online geld verdienen zonder schimmige praktijken 
 • Een inkomen krijgen met vrijheid op jouw voorwaarden
 • Trots zijn op wat je doet en andere mensen echt verder helpen

Niet

 • Hoe je zonder moeite miljonair wordt (sprookjes!)
 • Met welke ‘geheime truc’ je ‘de code kraakt’ of andere shortcuts (onzin)
 • Hoe je met ingewikkelde programmeur-code een website bouwt (bleh)
 • Theoretisch geneuzel waar je niets mee verder komt (#rechtvoorznraap) 

wat je over mij moet weten

 • Na 5 jaar fulltime studeren haalde ik in 2010 m'n papiertje als Bedrijfskundig Ingenieur. Ik was toen 25 jaar en bijna vader van onze eerste.  
 • Zonder werkervaring kreeg ik in de economische crisis van 2010 m'n eerste freelance klus als bedrijfskundige en andere projecten volgden. 
 • In 2012 startte ik Country Camper Verhuur op. Tot en met 2019 verhuurden we eigen campers en die van anderen via onze website. 
 • Ik heb websites in verschillende branches met duizenden gratis bezoekers per maand waarmee ik door affiliate marketing geld verdien.  
 • Ik ben mede-eigenaar van Krullenacademie.nl. De lancering van de online cursus leverde een paar duizend euro op - terwijl hij nog gemaakt moest worden – en we groeien door. 

Mijn website was enkel een visitekaartje voor mijn business gebaseerd op tijd inruilen voor geld (uurtje-factuurtje). Na ons gesprek dagen nieuwe projecten waardoor ik aan mijn website een andere bestemming kan geven, gebaseerd op mijn ware passie en levensmissie.


Ik kan Piet Hein aanraden aan alle mensen die ook graag online geld willen verdienen. Ik zou gewoon het gesprek aangaan, zeker niet twijfelen. Het is een rijke inspiratiebron.

Micheline Samoise

Ondernemer

Voordat ik met Piet Hein sprak, had ik moeite om bezoekers op mijn website te krijgen en er klanten van te maken. Ook gebruikte ik mijn tijd niet effectief genoeg. Met de adviezen die ik kreeg weet ik hoe ik mijn tijd effectief moet gebruiken omdat ik precies weet wat ik moet doen en welke content ik moet maken. 


Ik kan Piet Hein aan iedereen aanraden die hulp nodig heeft bij zijn of haar online onderneming. Als je nog twijfelt om contact met hem op te nemen, dan zeg ik: Gewoon doen! Hij weet heel goed waar hij over spreekt en hij geeft duidelijke en behulpzame informatie! 

Suze Keultjes

Online ondernemer

Waarom ik je dit vertel

Ik vertel je dit allemaal om duidelijk te maken dat ik alles haal uit echte persoonlijke ervaring. Ik ben niet iemand die blogt over online geld verdienen terwijl mijn enige ervaring bloggen is.  

In alles wat ik doe is het 'trial and error'.

Natuurlijk kan je sneller leren door bepaalde tips en ervaringen van anderen te krijgen, maar je zult het uiteindelijk zelf moeten ervaren om daadwerkelijk je doelen te bereiken.  

Of het nou gaat om ondernemen, een marathon lopen, 4 kinderen opvoeden of kitesurfen, tot nog toe heeft deze strategie mij het meeste gebracht. 

Eindstreep van wat begon als een onmogelijk idee (marathon)

Waar ik je mee ga helpen

Als je een website wil maken die geld verdient, dan moet je weten hoe je dit het beste kan aanpakken om er succesvol mee te zijn.  

Hiervoor heb je nodig:

 • Een online product
 • Bezoekers op je website
 • Een converterende website

Daar ga ik hier op pietheinbouwkamp.nl dieper op in. Want hoewel het simpel lijkt, lukt het veel mensen niet om een website te maken die geld voor hen verdient. En dat komt vaak niet omdat ze motivatie missen of niet willen investeren in tijd of geld.  

Er is namelijk nóg een aspect waar je rekening mee moet houden: Een overvloed aan informatie waarbij de ene marketeer het nog mooier laat klinken dan de andere. 

In veel gevallen blijf je maar kennis tot je nemen en komt er van echte gerichte en praktische actie niet veel terecht. 

Daarom is het zo handig als je iemand achter je hebt staan die met beide benen op de grond, met de poten in de klei je ondersteund. Je een flinke duw in de goede richting geeft.

Misschien zou je met de volgende artikelen alvast kunnen beginnen:

Updates + Online Cursus Gids, Gratis.

Wil je in de toekomst mijn updates niet mislopen? Schrijf je dan in en meld je aan. Je krijgt ook direct toegang tot de Online Cursus Gids. Daarin leer je hoe je in 3 simpele stappen een online cursus maakt en verkoopt op je eigen website. 

Vrijheidsstrijder zonder plan

mijn verhaal

Ik zal bij het begin beginnen; ik ben opgegroeid in een klein dorpje op het platteland van Groningen. Daar zat ik op een basisschool met weinig leerlingen; er waren jaren dat ik de enige jongen in de klas was.  

Toen ik naar de middelbare school een paar dorpen verderop ging, moest ik vechten voor m’n plek in de groep. Dat ging niet altijd even goed.  

Met ups en downs heb ik de middelbare school afgemaakt en ben ik in 2001 een MBO opleiding gaan volgen in ‘de stad’ – Groningen. Aangezien ik niet wist wat ik wilde, volgde ik gewoon de meeste van mijn klasgenoten. 

Hoe ik met zuurverdiend geld m'n vrijheid kocht

Ik ontdekte dat ik zelf geld moest verdienen als ik vrijheid wilde hebben. Voor mij was vrijheid een eigen brommer om te kunnen gaan en staan waar ik wilde.  

Ik spaarde door om direct op m’n 18e een auto- en motorrijbewijs te kunnen halen. Dit betekende jarenlang voor dag en dauw kranten bezorgen, tuinen onderhouden en andere bijbaantjes. Zonder sponsoren toch op m'n eigen motor naar school ;) 

Vrijheid was keihard werken om op de motor naar school te kunnen

Omdat ik droomde over het beleven van avonturen, kocht ik een camper om op te knappen. Iedereen verklaarde me voor gek maar ik moest en zou mijn dromen najagen. Het is nooit wat geworden - de camper bleek helemaal rot te zijn en ik bleek klussen niet leuk te vinden.  

Studeren om me niet gebonden te voelen

Met een nieuwe studie had ik een excuus om zo veel mogelijk vrijheid te houden. Omdat ik nog steeds niet wist wat ik wilde worden, ging ik Bedrijfskunde studeren, want ‘daar kan je alle kanten mee op’. Ook ging ik op kamers – ik wilde voor mezelf zorgen. 

Het was de tijd dat ik voor het eerst serieus probeerde te ondernemen. Ik kocht van al mijn spaargeld een auto met het plan om die voor meer geld weer te verkopen. Ik heb de auto met verlies moeten verkopen, en heb ik er ook nog eens op in moeten leveren vanwege de vaste lasten. 

Ik had daarom al snel weer allerlei baantjes om de huur van mijn kamer te kunnen betalen, evenals studieboeken, boodschappen, verzekeringen, een autootje en kitesurfspullen.

Knokken om mijn vrijheid te kunnen behouden. 

Gedwongen m'n vrijheid op te geven?

In de tussentijd trouwde ik met Marije, dat was in 2009. We moesten een huis hebben en de huur daarvan was 3x zo hoog als die van mijn studentenkamer. Ik moest dus zo snel mogelijk m'n studie afronden en vast inkomen vinden. De druk werd nog verder opgebouwd toen Marije zwanger werd van ons eerste kindje.  

Na 5 jaar ploeteren (geen echte studiebol) ben ik afgestudeerd en mocht ik mijzelf Ingenieur noemen. Maar, omdat we in ‘de crisis’ zaten in 2010, waren er moeilijk banen te vinden. 

Daar zit je dan met je Ingenieurs titel, zonder vaste baan en met een zwangere vrouw thuis... 

Ik was gedwongen uitzendwerk te doen. Wat was ik blij toen ik per direct naar huis moest omdat de baby kwam – ik kon even weg uit die inspiratieloze omgeving!

Hoe je leven door 1 beslissing kan veranderen

In die tijd heb ik veel gesolliciteerd en aan trajecten voor traineeships meegedaan. Ondertussen bleef ik dromen over eigen baas zijn. Totdat ik een sollicitatie had waarbij ik aanvoelde dat ze me graag wilden hebben. Met het zweet op mn rug heb ik aangeboden om het project als freelance bedrijfskundige aan te nemen - ik had nul ervaring als zelfstandige - en uiteindelijk gingen ze akkoord.

Ik was totaal onervaren als freelance bedrijfskundige

Ik moest snel een bedrijfsnaam bedenken, inschrijven bij de KvK en een BTW nummer regelen, wat compleet nieuw voor me was. Toen wist ik het nog niet, maar ik paste hier voor het eerst de ‘klanten-eerst methode’ toe (eerst klanten, daarna ontwikkelen). Ik weet nog goed dat ik mijn eerste factuur verstuurde en even later ook daadwerkelijk betaald kreeg. 

Uiteindelijk wurmde ik me van het ene project in het andere. Omdat ik zo graag mijn vrijheid wilde ‘kopen’, spaarde ik zo hard mogelijk - ik was het immers gewend. Ik droomde van een onderneming die mij m’n vrijheid op mijn voorwaarden zou gaan geven.  

Van je hobby je werk maken?!

Zo had ik ondertussen van een bevriende kitesurfer een voorraad kiteboards en het importeurschap van het Franse kitesurfmerk Zeeko overgenomen. Het leek me de ideale combinatie van ondernemen en vaker kunnen kitesurfen. 

Het ging niet zoals gepland. 

Het was in eerste instantie heerlijk om met splinternieuwe spullen het water op te kunnen. Om de zoveel tijd het nieuwste materiaal testen, een droombaan toch?

Het bedrijf in Frankrijk bleek het echter lastig te vinden afspraken na te komen, om nog maar te zwijgen over de communicatie. Stel je voor; Je hebt klanten die voor duizenden euro’s aan kitespullen bij je kopen en je kunt de spullen niet leveren.  

Of je hebt een klein garantiegevalletje dat zo hoog oploopt vanwege slechte communicatie dat de hele online kitesurfscene je uitlacht en je goede naam in één klap weg is. In Frankrijk kon het ze blijkbaar niets schelen. 

Ik leerde dat het hebben van een hobby én daarin ondernemen twee heel verschillende zaken kunnen zijn. De roze ondernemerswolk was ineens weg, en ook was ik bijna mijn passie voor het kitesurfen verloren.  

Van campers naar online marketing

Nadat ik alles had afgehandeld, het bedrijf had opgedoekt en de boards voor een bodemprijs van de hand had gedaan, kon ik weer verder. 

We hadden thuis een grote gezinscamper gekocht (ons tweede kindje was geboren) en ik had het idee dat ik deze ook wel kon verhuren. 

Om dit snel op te zetten heb ik simpelweg een advertentie op Marktplaats gezet. De vele bemiddelingsites voor het makkelijk verhuren van je camper waren er toen nog niet. Toen dat ging lopen kwam er een website en zijn we alles professioneler aan gaan pakken. Achteraf gezien was dit de tweede keer dat ik de ‘klanten-eerst methode’ toepaste.  

Onze eerste camper simpelweg via Marktplaats.nl verhuurd

In de tussentijd ben ik me steeds verder gaan verdiepen in online marketing.  

Zo volgde ik een 3-daagse cursus bij Eelco de Boer voor 2500(!) euro. Ik zag het als een kans om meer online te gaan ondernemen. 

Automatisch reserveringen van duizenden euro's

Mijn ideale streven was dat klanten via onze website alle informatie zouden krijgen die ze nodig hadden. Ik zou dus alleen maar huurcontracten hoeven opsturen en te checken of alle bedragen binnen kwamen. Hoewel we geen ingewikkeld boekingssysteem hadden, lukte dit erg goed.  

Ook pasten we e-mailmarketing toe, waardoor we met een funnel automatisch in contact bleven met onze (potentiële) klanten.

Ik kan me nog herinneren hoe lekker het voelde om voor het eerst automatisch de reserveringen te zien binnenkomen van duizenden euro’s tegelijk…. 

Dit smaakte naar meer en in de jaren erop hebben we er campers bij gekocht voor de verhuur. Ook begonnen we met bemiddeling; het verhuren van campers van particulieren die bij ons in beheer waren.  

Minder geld voor meer vrijheid

In de tussentijd vond ik het werk als freelance bedrijfskundige steeds minder leuk. Het verdiende goed, maar wilde ik van de ene in de andere vergadering blijven lopen? Tienduizenden kilometers per jaar in de auto blijven maken? Een klein radertje in het grote geheel blijven?  

Ik wist nog steeds niet goed wat ik wél wilde maar ik wist wel dat dit niet de vrijheid was waar ik naar op zoek was. Ik heb toen het drastische besluit genomen er mee te stoppen.

Ik verkocht m’n dure auto en zat niet meer dagelijks tussen directieleden en miljoenenbedragen. 

Weg snelle-jongen-status. 

Hoewel mensen om me heen het niet snapten – hoe kon ik zulke goede inkomsten nou stopzetten? (vooral met inmiddels 3 kinderen) – voelde ik dat ik op de goede weg was. 

Want het betekende dat ik iedere dag kon indelen zoals ik dat zelf wilde. Ik kon werken wanneer ik wilde, kitesurfen als het waaide, er voor mijn kinderen zijn als het nodig was. 

M'n eerste echte online project

Ondertussen ging ik samenwerken met de mensen achter Huispromotie.nl. Ik vond dit zó leuk om te doen dat het me niets uitmaakte dat ik er de eerste maanden nauwelijks iets mee verdiende.  

Ik schreef blogartikelen, e-books die we verkochten en teksten voor onze verkoopwebinars. 

Toen het eenmaal ging lopen vond ik het tijd om mede-eigenaar van het project te worden. Helaas zijn we hier niet uitgekomen en ben ik met lege handen achtergebleven. Leerpunt was de enorme vrijheids-potentie die een online project kan hebben als je er helemaal voor gaat.   

Eigen online geldmachientjes

Zo kwam ik op het idee om zelf te starten met het opzetten van kennis-websites in verschillende branches. Ik schreef eigenhandig honderden artikelen (buffelen!) en langzamerhand begonnen de inkomsten hiervan te komen.  

Mijn bureau als ik artikelen schreef

Tot op de dag van vandaag worden deze artikelen gelezen en gewaardeerd, en nog beter, ze zorgen er voor dat de duizenden gratis bezoekers die via Google komen doorlinken naar betaalde cursussen. Telkens als iemand via mijn link de betreffende cursus koopt, krijg ik daar een commissie over. Dit wordt ook wel affiliate marketing genoemd.  

Je kan je wel voorstellen dat ik onderhand heel veel online producten, verkooppagina’s en onderwerpen heb onderzocht. 

Alles komt samen in één project

Dit is natuurlijk leuk, maar ik wilde ook weer aan de andere kant staan. Zelf een product hebben en maken, verkooptechnieken uitproberen en kijken hoe ver je kan komen. Ik raakte in gesprek met een oude kennis die samen met zijn vrouw een krullensalon en –webshop hebben. Ze vroegen me te helpen om hun kennis ook online te verkopen: Krullenacademie.nl.  

Hierbij hebben we heel specifiek de ‘klanten-eerst methode’ ingezet. We hebben vóór de lancering tientallen verkopen gedaan en pas daarna de cursus gemaakt. Het geeft zo veel voldoening om te zien dat je daadwerkelijk een paar duizend euro met een zelfgemaakt product kan verdienen (and counting).  

en hoe nu verder?

Wel, nu ik vader ben van 4 kinderen, ik graag kitesurf en ook tijd wil hebben voor onze kerkgemeenschap, staat vrijheid nog steeds bovenaan de prioriteitenlijst. Ik ga dus zeker door met eigen projecten om steeds meer vrijheid te krijgen op mijn voorwaarden.   

Maar ik wil ook andere mensen helpen om - net als bij de Krullenacademie - een website te maken waar ze geld mee verdienen. Zodat ze ook meer vrijheid in hun leven kunnen ervaren. Daarom kan je op deze website mijn ervaringen vinden, en hoe ik tegen ondernemen aankijk. Telkens als ik er tijd voor heb schrijf ik artikelen en maak ik video’s over de dingen die ik leer.

Als jij een website wilt leren maken die geld verdient, dan zit je hier goed. Je kunt hier recht-door-zee info vinden zonder loze beloftes.

Updates + Online Cursus Gids, Gratis.

Bevalt het wat je tot nu toe hebt gelezen en wil je in de toekomst mijn updates niet mislopen? Schrijf je dan hieronder in en meld je aan. Je krijgt ook direct toegang tot de Online Cursus Gids. Daarin leer je hoe je in 3 simpele stappen een online cursus maakt en verkoopt op je eigen website. 

>