"Ik beloof je aantrekkelijke, geloofwaardige en bruikbare teksten voor meer winst met je website."

Piet Hein

Sommigen noemen mij tekstschrijver, copywriter, SEO schrijver of content marketeer. Ik vind het fantastisch als een website steeds winstgevender wordt. 

Geen snel rijk methodes

Ik maak geen gebruik van snel rijk methodes of schimmige trucjes om bovenaan in Google te komen. Ook online verkopen is hard werken.

Self-made marketeer

Vanaf 2012 heb ik letterlijk duizenden artikelen, blogs, verkooppagina's, e-mails en e-books geschreven. Voor m'n eigen bedrijven. 

Geluk boven geld

Ik heb mijn carrière als bedrijfskundig ingenieur opgegeven om achter de vrijheid van het internet aan te gaan. Gelukkig. 

Wie is Piet Hein 

En hoe komt hij aan deze skills? 

Ik ben vader van 4 en zit in de tweede helft van m’n dertiger jaren. Ooit afgestudeerd als bedrijfskundig ingenieur - ik wist niet wat ik wilde - kwam online marketing op mijn pad.

Ik werd dolenthousiast toen ik doorkreeg hoe het internet voor je kan werken op momenten dat je zelf niet aan het werk bent. 

Helaas was hier geen opleiding voor en moest ik alles zelf uitvogelen. Ik heb mijn carrière, inkomen en ‘status’ als zelfstandig bedrijfskundig adviseur ervoor opgezegd. 

Camperverhuur & contentstrategie

Vanaf 2012 ben ik online marketing gaan inzetten voor het camperverhuurbedrijf wat ik toen opzette. Hier lees je het hele verhaal. Ik zocht alles zelf uit en deed alles zelf.

Ik schreef artikelen om bezoekers op mijn website te krijgen, liet hen kennis met me maken via een reeks automatische e-mails waarna ze klant bij me werden. De huurders kwamen van heinde en verre omdat ze mij persoonlijk hadden leren kennen - terwijl ik amper wist wie zij waren. 

Ik ontdekte dat ik contentstrategie leuker vond dan camperverhuur en stortte me daarom volledig op mijn online marketing bureau. De drang naar vrijheid om écht mijn eigen tijd in te kunnen delen was een zwaarwegende factor.

Vanaf die tijd heb ik letterlijk duizenden artikelen, e-books, e-mails en verkooppagina’s geschreven voor m’n eigen websites. 

Ik werkte nooit voor anderen.

Klinkt succesvol? Er ging ook veel mis…

Knijpende billen

Ik heb vaak met knijpende billen tot midden in de nacht fouten moeten herstellen omdat websites crashten of gehackt werden. Ook zag ik websites met grote bezoekersaantallen teruggaan naar vrijwel nul. Al mijn harde werk voor niets omdat Google na verloop van tijd de waarde ervan toch anders inschatte dan ik. 

Gelukkig ben ik niet gestopt. 

Nu leveren m’n websites geld op omdat ik bezoekers laat doorklikken naar webwinkels en verkooppagina’s van andere websites. Dit heet affiliate marketing. Ook verkoop ik zelfgemaakte informatieproducten zoals e-books en online cursussen. 

HET FASCINERENDE

De superkrachten van online teksten

Ik ben geen webdesigner en kan niet programmeren. Toch heb ik mijn websites altijd zelf gemaakt en leveren ze geld op. Ik ben ervan overtuigd dat dit komt door de focus op goede teksten.

Zelfs als er in zo’n tekst spelfouten zitten en het grafisch design 'niet op orde' is, kan die (veel) verkopen opleveren. Een schitterende website met slechte teksten zal dit effect niet snel hebben - en ik kom ze dagelijks tegen. 

Hoewel een eerste indruk belangrijk kan zijn, gaat het dus altijd om de inhoud. Dat vind ik fascinerend.  

Blijkbaar kunnen teksten ervoor zorgen dat mensen daadwerkelijk overgehaald worden om te doen wat jij wilt. Of het nou gaat om verder klikken, zich inschrijven voor je nieuwsbrief, een offerte aanvragen, zich aanmelden voor een kennismaking of iets bij je kopen.  

En die tekst hoef je maar één keer te (laten) schrijven. Daarna doet het zijn werk. 

  • Het zorgt voor bezoekers uit Google;
  • Het zorgt voor informatieverstrekking waardoor mensen een keuze maken;
  • Het zorgt voor geld in het laatje terwijl jij met andere dingen bezig bent.  

Sommigen noemen dit systeem een (extra) verkoper, of een verkoopmachine. Het blijft me verbazen dat het kan en werkt, ook na al die jaren.


Uren achter een scherm?!

Zelf snap ik het ook niet helemaal.

Ik ben een buitenmens, hou ervan om de vrijheid in de buitenlucht te ervaren, fysiek m’n grenzen op te zoeken. En toch sluit ik me vrijwillig op in m’n kantoor, soms dagen achter elkaar. 

Ik ben hier vrijwel iedere dag mee bezig. Ik zie het niet echt als werk, ik doe het omdat ik het leuk vind om te doen.

Blijkbaar kan een mens uit tegenstrijdigheden bestaan… Daar heb je mee te dealen.

Aan de andere kant; Omdat ik hierdoor mijn eigen werktijden kan bepalen, kan ik ook de mooiste dagen uitzoeken om naar buiten te gaan.

Mensen in m’n omgeving denken soms dat ik nooit werk… Moeten ze m’n content eens gaan lezen :)

What's in it for me?

Profiteer van mijn ervaring

Wil jij ook meer gaan verkopen met je website? Maak gebruik van de jarenlange ervaring die ik heb opgedaan. Ik help je met: 

  1. Meer bezoekers op je website
  2. Meer verkopen met je website 
  3. Eigen digitale producten maken

M'n YouTube kanaal

Mocht je mij beter willen leren kennen, bekijk dan hier mijn YouTube kanaal. Ik zou het erg waarderen als je je even abonneert, daar help je me enorm mee.

Gratis m'n contentstrategie

Ben je benieuwd naar mijn aanpak voor meer bezoekers en meer verkopen met je website? Schrijf je in en ontvang de video's waarin ik mijn contentstrategie uit de doeken doe. Ik vertel je tot in detail hoe ik dit aanpak, je mag m'n strategie gerust overnemen. 

>