Domeinnaam kopen? Voorkom hoge uitgaven!

Datum: 08/07/2020 | Reacties: 0

Is een domeinaam kopen echt nodig?

Een domeinnaam kopen kan handig zijn als je precies die domeinnaam wilt hebben die iemand anders al heeft. 

Of als je al lekker aan het verdienen bent in een markt en een nog sterker merk wilt gaan neerzetten. Denk bijvoorbeeld aan domeinnamen van één woord zoals fiets.nl, fit.nl, geld.nl, en meer van dat soort domeinnamen.

Maar wat nou als je net begint met een website die geld voor je moet gaan verdienen? Is het dan ook nodig om een domeinnaam te kopen voor honderden of zelfs duizenden euro’s? Want dat is wat het kan kosten als je een domeinnaam gaat overnemen. En als het minder dan honderd euro kost dan heb je waarschijnlijk een domeinnaam die je in een andere variatie ook tegen het normale tarief van minder dan 10 euro per jaar kan krijgen…

Daarom wil ik je een aantal tips geven voor als je een domeinnaam wilt gaan kopen.

Een domeinnaam met uitstraling

En de eerste tip is: Probeer zelf een domeinnaam te verzinnen. In deze video leg ik je uit hoe je makkelijk een vrije domeinnaam verzint die vertrouwen uitstraalt. 

De tweede tip is dat de waarde van een domeinnaam pas echt tot zijn recht komt door de content die op je website staat. Het is dus niet zo dat je met een domeinnaam die duizenden euro’s waard is, direct ook duizenden euro’s gaat verdienen.

Dat hangt helemaal af van de website die er onder zit. Je kan het vergelijken met een supergoed businessplan. Je hebt het idee van de eeuw en je weet zeker dat je er ontzettend rijk mee kan worden. Dit wordt pas werkelijkheid als je het idee ook daadwerkelijk gaat uitvoeren en het in de praktijk brengt.

Maak geen valse start

Een bestaande domeinnaam kopen is vooral als beginner dus geen goede start wat mij betreft. Het kost je vaak veel te veel geld wat je beter had kunnen besteden aan content op je website. Je hebt namelijk veel meer aan een website met een slechte domeinnaam die geld voor je verdient dan een website met een supergoede domeinnaam die geen cent verdient – en al torenhoge kosten heeft gemaakt voordat je überhaupt start met verdienen.

Ga dus eerst je plannen in uitvoering brengen – zorg dat je geld gaat verdienen met je website, voordat je veel uitgeeft aan het kopen van een domeinnaam. Bekijk deze video om te zien welke stappen je daarvoor kan nemen.

Heb je nog vragen over een domeinnaam kopen of over het verzinnen van een goede naam voor je website? Stel al je vragen gerust hieronder!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

over Piet hein

Hier op pietheinbouwkamp.nl deel ik mijn ervaringen met online ondernemen. De afgelopen jaren heb ik verschillende informatieproducten en websites gemaakt die nu iedere dag geld voor me verdienen. Ik ben getrouwd met Marije, vader van 4 en fanatiek kitesurfer. Lees hier meer over mijn verhaal.

Dit vind je vast ook interessant:

Conversie van je Website Verhogen? Een Praktische Conversie Optimalisatie Training

Een Domeinnaam Eigenaar Checken, Hoe Doe Je Dat?

Ontvang m'n Updates + Gratis Online Cursus Gids

Schrijf je in voor m'n updates over online ondernemen en ontvang direct de Online Cursus Gids als e-book, luisterboek en video. Heulemaal gratis.

>