DIMO AutoPi review. Passief Crypto Verdienen met je Auto?


In deze review over de Dimo AutoPi ga ik je laten zien wat dit kastje kan en hoe je er geld mee kunt verdienen. Ik moet het wel goed zeggen: Hoe je er CRYPTO mee kunt verdienen. 

Maar als je je al eens in de crypto-wereld verdiept hebt, dan weet je dat hier veel geld in omgaat. Geld wat je prima kunt omwisselen naar dollars en euro’s en dus gewoon kunt uitgeven aan bijvoorbeeld boodschappen, vakantie en je hypotheek. 

En het verdienen gaat behoorlijk passief; de aanschaf van het kastje (een miner) kost je geld en daarna moet je hem aan je auto zien te koppelen. Voor de rest is het gewoon de kilometers met je auto maken die je toch al maakt. 

Laten we er snel in duiken om te zien hoe het werkt.

O ja, ik ben natuurlijk geen financieel adviseur en niets in dit artikel is financieel advies.

M'n video toen ik hem uitpakte

Hieronder zie je de video die ik maakte toen ik de miner net had ontvangen.

Hoeveel kan je met de DIMO AutoPi verdienen?

Dit is de eerste vraag die bij je opkomt als je een kastje van een dikke €400 moet kopen om geld te verdienen met je auto. Hoe snel verdien je hem terug? Eigenlijk is daar geen eenduidig antwoord op te geven. 

Het is namelijk een beetje onduidelijk hoeveel DIMO je verdient. Hier kan je er alles over vinden op de website van DIMO.

Toch zijn er wel duidelijke 'regels' die er in naar voren komen:

 • Beloning wordt gebaseerd op de marktvraag voor voertuigdata
 • Dit in combinatie met een bepaalde ‘baseline’
 • Beloning is op basis van hoe lang je verbonden bent en op welke manier
 • Er wordt een vast aantal DIMO verdeeld over iedereen die meedoet
 • Dit bedrag wordt ieder jaar minder
 • Hoe langer je verbonden bent, hoe meer je verdient

Veel mensen denken dat hoe meer kilometers je rijdt of hoe langer je rijdt, hoe meer je verdient. Dat is dus niet waar. Het gaat erom dat je je data deelt en het liefst over een zo lang mogelijk periode. 

Verder bestaan de verdiensten uit twee delen; Ten eerst is er een vaste baseline, dit is een vaste pot met DIMO die met een bepaalde verdeelsleutel wordt uitgedeeld aan alle deelnemers. Aan het plaatje te zien zijn daarin verschillende levels te behalen.

dimo baseline

Er zijn verschillende levels te behalen voor de 'baseline' verdiensten (klik voor vergroten)

Daarnaast is er een soort verdeelsleutel voor degenen die de meeste waarde leveren, je kan bijvoorbeeld naast de data die je over je auto deelt ook gebruikmaken van het inplannen van onderhoud en andere diensten.

Ik vermoed echter dat je daar in Nederland geen gebruik van kan maken. 

Werkelijke verdiensten van anderen

Dit zijn de verdiensten van iemand met de DIMO AutoPi na 2 weken:

verdiensten Dimo autopi 1

Dit zijn de verdiensten van iemand anders met 2 DIMO AutoPi miners in z’n auto’s (in $DIMO):

verdiensten Dimo autopi 2

Zoals je kan zien is het echt geld wat ermee verdient wordt. Ik ben zeer benieuwd naar mijn eigen verdiensten over een aantal weken. Uiteraard zijn je verdiensten ook afhankelijk van de waarde van $DIMO.

Hoe gaat het met de $DIMO token?

Uiteraard ben ik geen financieel adviseur en is dit zeker geen financieel advies. Wat ik hier schrijf is slechts informatief en ter vermaak. 

De DIMO token is de cryptocurrency waar het hier allemaal om draait. Op moment van schrijven is de token ongeveer 5 maanden oud. In die tijd is hij flink in waarde gestegen en dat is natuurlijk positief voor wat je met de miner kan verdienen. 

DIMO token overzicht

Verloop van de DIMO token van dec 2022 tot mei 2023

Niemand heeft een glazen bol, het is een kwestie van je goed inlezen om in te schatten hoeveel vertrouwen je in dit project hebt. Hoe waardevoller het project, hoe meer potentie er in zit om succesvol te worden, hoe groter de kans dat deze token in waarde zal stijgen. Of dit daadwerkelijk het geval gaat zijn is aan jezelf om in te schatten. 

Mocht hij blijven stijgen dan kan je ook met een klein aantal DIMO tokens toch een aardig centje eraan overhouden. Als je die gedachtegang hebt, dan kan je je DIMO’s aanhouden en pas verkopen als hij lekker hoog staat.

Waar kan je de DIMO AutoPi het beste bestellen? 

Op moment van schrijven is de DIMO AutoPi in Nederland alleen verkrijgbaar bij het bedrijf FreshMiners voor 419 euro (zie hier), waar ook die van mij vandaan komt.

Je kan hem ook op de originele website kopen, maar je bent dan inclusief verzendkosten een stuk duurder uit, zie ook onderstaande afbeelding.

kosten dimo autopi in dimo shop

In de DIMO shop komen er nog flinke verzendkosten en taxes naar NL overheen

Voordelen kopen in Nederland

Als je hem besteld bij FreshMiners heb je hem al na een paar dagen in huis, afhankelijk van hoe snel de bezorger is. Zij verkopen niet alleen de DIMO AutoPi, ze weten ook precies waar ze over praten omdat ze nog veel meer verschillende minders verkopen en zelf ook in de Cryptowereld thuis zijn. Je kan dus met al je vragen bij hen terecht, mocht je er niet uit komen. 

Overigens is zowel de klantenservice van DIMO (in het Engels) als de klantenservice van FreshMiners (Nederland) gewoon goed. Mijn ervaring is dat ze beide bijna altijd reageren binnen een paar uur en soms zelfs direct. Natuurlijk is dit afhankelijk van het tijdstip dat je een vraag stelt, aan de andere kant van de wereld is het niet dezelfde tijd…

Wat krijg je als je hem besteld? 

Als je DIMO AutiPi besteld krijg je uiteraard de miner, het kastje waarin alles gebeurd. Daarnaast krijg je een aansluitkabel die je aan de ene zijde in het kastje kunt pluggen en aan de andere zijde in de OBD2 poort van je auto kan pluggen. De kabel is zo’n 20 centimeter lang. 

Verder zit er nog een stukje klittenband bij met aan beide zijden een plakrand. Deze kan je gebruiken om de miner aan je dashboard te bevestigen zonder dat het direct permanent hoeft te zijn. 

Tot slot zit er een sticker bij van DIMO die je als fan ergens op kunt plakken om te laten zien dat je hiermee bezig bent 🙂

Dus in het kort:

 • DIMO AutoPi (miner)
 • Aansleutkabel voor OBD2-poort (+/- 20 cm)
 • Klitenband
 • Alcohol cleaning doekje
 • DIMO sticker
 • Doos met installatie instructies aan binnenzijde

Installeren van de miner in de auto

Overigens is de kabel van 20 cm aan de korte kant. Er zijn wel verlengkabels voor te krijgen, maar ik heb de miner gewoon IN mijn dashboard geplaatst. Hij ligt daar los, maar blijft prima liggen, de kabel is vrij stijf en houdt hem op zijn plek. 

Zo is hij uit het zicht waardoor ik er niet telkens tegenaan stoot. En als de auto een keer wordt gestolen, kunnen de dieven niet direct zien dat er een kastje in zit waarmee ik precies kan zien waar de auto zich bevindt. 

Verder is het gewoon een kwestie van de kabel in de miner pluggen en in de OBD2-poort van de auto. Volg daarvoor de instructies die aan de binnenzijde van de doos staan waarin de DIMO AutoPi wordt aangeleverd. 

Voordelen van de DIMO AutoPi

Een groot voordeel is dat je hem één keer kunt installeren en vervolgens op de app kan zien hoe het gaat met de verdiensten. Dit is behoorlijk passief geld verdienen aangezien je de gebruikelijke ritten met de auto kunt maken. Je hoeft niet meer te gaan rijden of langer in de auto te zitten dan je gewend was. 

Dit is wat je onder andere allemaal met de miner kan uitlezen (als je auto dit ondersteunt):

 • Bandenspanning
 • Brandstofniveau
 • Brandstofverbruik
 • Range
 • Bijhouden onderhoudshistorie
 • Olie niveau
 • Batterij gezondheid
 • Meerdere voertuigen uitlezen in één app
 • Keyless entry
 • GPS tracking
 • Privacy zones instellen (bijvoorbeeld thuis of werk)
 • Uitlezen storingen (nog in ontwikkeling)

Verder is de ‘hardware’ installatie makkelijk, het enige wat je hoeft te doen is de ODP2-poort van je auto vinden en de miner aansluiten. De verdere instructies kan je via de verpakking waarop QR-codes staan eenvoudig opvolgen. 

Ook zit de app best goed in elkaar en kan je naast belangrijke data over je auto ook zien waar je auto is. Dit kan handig zijn als je er zelf niet in rijdt of als de auto wordt gestolen. 

Tot slot kan je met bepaalde type auto’s zoals Tesla’s ook van dit systeem gebruikmaken zonder miner, dus dan hoef je alleen de app maar te downloaden. De verdiensten zijn dan wel lager. 

Nadelen van de DIMO AutoPi

Momenteel is de DIMO AutoPi alleen voor auto’s vanaf 2008 en jonger. Puntje van aandacht dus als je een oudere auto rijdt. 

Tesla rijders kunnen geen gebruik maken van de miner. 

Bij de installatie moet je aan de 'software' kant een paar acties ondernemen die wat ingewikkeld kunnen lijken als je het nog nooit gedaan hebt. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een online wallet, het in de gaten houden van de DIMO token en het verkopen op een goed moment om er het meeste profijt van te hebben. 

Uiteraard is de prijs van de miner ook niet gering en blijft het dus een inschatting of je hem gaat terugverdienen de komende tijd. Er zijn veel mensen die daar vertrouwen in hebben maar iedereen moet die overweging voor zichzelf maken. 

Over de auteur

Piet Hein

Al meer dan 10 jaar verdien ik geld met m'n websites. Ik help ook anderen met hun website, ga daarvoor naar mijn online marketing bureau.

Dit vind je vast ook interessant:

Enormail Review met Concurrentie Overzicht en Snelstartgids

Een WordPress Website Maken Die Geld Verdient Met Thrive Themes

 • Goedemorgen Piet,
  Hoeveel coins ontvang je nu per week/maand? Ik zie dat de DIMO flink gestegen is dus dat is goed nieuws.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >