Domeinnaam Registreren? Hier Moet Je Op Letten!

Datum: 06/07/2020 | Reacties: 0

Een domeinnaam registreren - ofwel 'huren'

Als je een domeinnaam hebt gekozen, dan moet je hem gaan registreren om er zeker van te zijn dat hij โ€˜van jouโ€™ is. Dat is tussen haakjes omdat je een domeinnaam niet echt kan kopen, hij wordt nooit echt van jou. Dat klinkt misschien gek, maar een domeinnaam vastleggen kan ten eerste alleen als hij vrij is, maar ten tweede moet je er ook periodiek voor blijven betalen. 

Eigenlijk moet je het zien als een huurhuis. Je kan er niet zomaar uitgezet worden, en zolang je je huur netjes blijft betalen mag je het huis als van jou beschouwen. Hoewel er bij een huurhuis wel wat meer regeltjes zijn over wat je precies mag doen en laten ๐Ÿ˜‰

Waar je op moet letten

Domein hosting kan je bij verschillende partijen regelen. Behalve de prijs zijn er nog andere zaken waar je op moet letten. Het is bijvoorbeeld voor jezelf wel handig om zowel je domeinnaam hosting hetzelfde is als je website hosting. Je hoeft dan geen ingewikkelde acties uit te voeren om twee verschillende hostingbedrijven met elkaar te laten samenwerken. 

Maar dit laatste is wel mogelijk, je domeinnaam en je websitehosting hoeven niet perse bij hetzelfde bedrijf geregistreerd te staan.

De waarde van goede service

Een goede hosting van je domeinnaam zorgt er verder voor dat je makkelijk en snel je domeinnaam kan registreren. En als je hem wilt verhuizen, verkopen of een WordPress website er op wilt zetten, en het lukt niet helemaal, dan helpen ze je daarbij zonder moeilijk te doen. 

De waarde van dit soort service ga je pas zien als je het een keer heel hard nodig hebt. En dan is een paar euro meer per jaar het geld echt wel waard.

Ga dus niet direct voor de allergoedkoopste waar je zogenaamd een gratis domein kan registreren, want uiteindelijk ga je daar toch wel voor betalen, linksom of rechtsom ๐Ÿ˜‰ In de video laat ik je precies zien hoe een domeinnaam registreren precies in zijn werk gaat en wat de kosten hiervan zijn.

Mocht je hier nog vragen over hebben stel ze dan hieronder!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

over Piet hein

Hier op pietheinbouwkamp.nl deel ik mijn ervaringen met online ondernemen. De afgelopen jaren heb ik verschillende informatieproducten en websites gemaakt die nu iedere dag geld voor me verdienen. Ik ben getrouwd met Marije, vader van 4 en fanatiek kitesurfer. Lees hier meer over mijn verhaal.โ€‹

Dit vind je vast ook interessant:

DIMO AutoPi review. Passief Crypto Verdienen met je Auto?

DIMO AutoPi review. Passief Crypto Verdienen met je Auto?

Cloud86 review: Mijn klantervaringen met deze webhosting + vergelijk

Cloud86 review: Mijn klantervaringen met deze webhosting + vergelijk

Ontvang m'n Updates + Gratis Online Cursus Gids

Schrijf je in voor m'n updates over online ondernemen en ontvang direct de Online Cursus Gids als e-book, luisterboek en video. Heulemaal gratis.

>